Ølrisotto med Bacon

Vi har latt oss inspirere av den internasjonale bacondagen, til å lage en oppskrift for dere. Selvfølgelig med øl og bacon i kombinasjon! Enkelt og smaksrikt er det også, og den kan selvsagt lages hele året!


4 porsjoner

Risotto med øl og bacon

  • 300 g risottoris
  • 1 ss olje
  • 1 stk gul løk
  • 4 dl bayer/pilsner
  • 7 dl vann
  • 50 g parmesan
  • 125 g bacon
  • 1/4 ts pepper

Fremgangsmåte

Start med å skjære baconet i skiver, og stek det i en tykkbunnet kjele som du senere kan koke risen i. Legg baconet til side på tørkepapir og la det renne av seg for å bli sprøtt og godt. 

Tilsett olje i kjelen, og finhakk løk som du freser, mens du rører, på medium varme i ca to minutter slik at den får bare ørlite lysere farge. 

Tilsett risen og fres i 2 minutter til før du tilsetter øl og lar det koke til det meste av væsken har trukket inn. (NB, øk varmen noe, slik at du ikke mister momentum)

Tilsett vann, og la risen koke til den er mør, men med litt tyggemotstand.

Fjern gryten og rør inn det meste av den revne parmesanen, og ca halvparten av baconet, sammen med pepper. 

La risottoen kjøle seg ned noe, mens du finner deg en god drikke i kjøleskapet. Deretter topper du risottoen med resten av parmesanen og baconet.